Tarifa - The Kite City Reloaded

Hova menjünk tavasszal, ha nem Európa kite fővárosába, Tarifára. Ez a hely az, amibe az ember az első pillanatra beleszeret. A parton lakunk, rögtön a kitebeach mellett, az egyik leghangulatosabb szálláshelyen. Bármikor kisétálhatsz és csúszhatsz egyet, ha elfáradtál és pihennél egy koktéllal a parton, akkor csak hazasétálunk és csak bambulunk nézve, ahogy a többiek szelik a hullámokat.

 

 

 

Rögtön egy kis kedvcsinálónak itt megnézhetitek a 2011-es túráról készült képeket
illetve itt meg a kisfilmet!

 

 

Ha már kicsit is belejöttél a hullámlovaglásba, akkor ismét egy hely, ahol lehet gyakorolni a sport fortélyait. Tarifa a kiteszörfösök fővárosa, kiváló hely, ahol a szél megbízható, relatív közel van és ideálisak a körülmények.

A helyet egykor a windszörfösök Mekkájaként tartották számon, de a kite megjelenésével a kiteszörf városává nőtte ki magát.

A szél elég megbízható, kb. olyan 70% körüli, de szélcsendes napokon sem fog el az unalom, tudunk hullámlovagolni, suppolni és a kettőt egyszerre is akár, de a városnézés is szóba jöhet, hiszen egy nagyon hangulatos kis városkáról van szó. Délutánonként általában kisebb beach-partykat tartanak „right on the spot”!

 

 

 

A szél 2 irányból is érkezhet, így még a csúszás is változatosabb. Az egyik a Poniente, amely az Atlanti óceán felől érkezik, hűvösebb, kifújt, félig partra fújó és főleg tavasszal, valószínű nekünk ez fog fújni, és van a Levante, amely kicsit elfújó és sima kondíciókat kínál, de erősebb! A víz hőmérséklete, ami kb. 20 fok az egy kicsit kevesebb, mint amit szeretnék, de minden nem lehet tökéletes és ez mégis csak Európa és az Atlanti-óceán!

A szél általában délután érkezik és tart egészen estig, hiszen egy termikus szélről van szó, amely a melegedés hatására indul be nap mint nap. Hasonló széllel találkozhatunk Rodoszon is, ahol, mint tudjuk hasonlóan jó szél fúj.

Van itt egy videó a körülményekről, amire még nekem is sikerült felkerülni ;)
 

 

 

 

Dátum 
2016. május 14 -21.

 

Oktatás: A helyszínen van kite suli, így a tanulók csiszolhatják tovább tudásukat! Akinek majd külön info kell erről, az jelezze.
Internet: A hotelben van jó sebességű wifi!

 

Party: Tarifa híres az éjszakai életről, de mivel a nap is későn nyugszik le ezért a partik is csak éjjel 1 körül kezdenek beindulni, viszont hajnalig tartanak!

 

Egyéb infók:
Hivatalos nyelv a spanyol és mivel unió, euróval kell fizetni.
Időeltolódás nincs az idő ugyan az, mint a miénk, de mivel az időzónán belül a másik végén található Tarifa (mázlisták, mint a Románok mellettünk ), így este 11 órakor is még világosság van és ez nagyon jó! Este 10-kor még simán lehet csúszni!

 

info@kiteline.hu

 

Ha valakinek bármilyen kérdése van, az bátran keressen meg minket email-en vagy telefonon!
Támogatók

Forgalmazott márkák

Partnerek

 

Az Ön kosara jelenleg üres.