Guadeloupe - Karib tenger

Guadeloupe – Karib tenger
Franciaország
2016. január 11-25.

 Megyünk az Európai Unió-ba nyaralni, azaz Franciaország egyik megyéjébe

Guadeloupe, a Karib-térség egyik gyöngyszeme 8 lakott szigetből álló csodás kis sziget együttes, földrajzilag a Kis-Antillák része. A 8 szigetből két fő sziget kiemelkedik méretével, a kisebb keleti szárny, Grande-Terre gyönyörű fehér homokos strandokat, kellemes üdülőhelyeket és a sziget legnagyobb városát (Pointe-à-Pitre), míg a nyugati szárny, Basse-Terre drámai esőerdőket, azúrkék lagúnákat, látványos vízeséseket és a fővárost rejti magában. 

 

Guadeloupe lakossága mindössze 400 ezer fő és a hivatalos nyelv a francia, az euró a fizetési eszköz, a helyiek 95 százaléka római katolikus. A francia megye, mert, hogy ez a sziget egy megye, területe 1628 négyzetkilométer és így könnyen bejárható. Sajátos módon a sziget az Európai Unió része, így vízum sem kell J. Guadeloupe közbiztonság és a higiéniai viszonyok tekintetében nem kockázatos hely, a karibi átlagnál rendezettebb hely a franciáknak köszönhetően.

 A sziget az egyik legnépszerűbb búvárhelyek közé tartozik a világon, sok szálloda kínál merülő kurzusokat, ahol a medencében gyakorolhatod a különféle búváreljárásokat és készségeket. 

A francia-karibi szigetvilág természeti kincsei és régre visszanyúló történelme is bőséges látnivalót kínál. A nyugati oldalon lévő Guadeloupe Nemzeti Park tulajdonképpen egy hatalmas esőerdő, ahol kipróbálhatod a sziklamászást, vagy benevezhetsz egy látványos dzsip-szafari kirándulásra. A Kis-Antillák legmagasabb hegye, a helyiek által La Grande Dame-nak becézett vulkán (1467 méter) a parkban található, ahogyan a rendkívül látványos Carbet-vízesés is, amely három lépcsőben hullik alá. 

 Egész évben csaknem mindig kellemes a hőmérséklet, nincs túl nagy hőség. 
Lehetőség van átmenni komppal Martinique-ra egy másik francia sziget és megye, és közben megállni Dominica (nem a Dominikai köztársaság!) szigetén is.

 

Kite szempontjából is nagyon ideális a Guadeloupe. Több helyen is lehet kite-ozni tudástól és érdeklődéstől függően, és mivel a sziget nem túl nagy, ezért autóval könnyen be tudjuk járni, akár mindennap máshol lehet csúszni, viszont, hogy kiélvezhessük a sziget adottságait, autó bérlésre mindenképpen szükség lesz. 
A szigeten még siklóernyőzésre is van lehetőség, így akit érdekel a dolog és gyakorlott benne, ne hagyja otthon a felszerelését. 

 Szél szempontjából a Guadeloupe nagyon megbízható. Ebben az időszakban, januárban 31 napból átlagosan 26 napot fúj a szél 4 Bft felett, további 4 napon át 3 Bft-os szél van, illetve 1 nap 2 Bft-os vagy az alatti. 4-5 Bft-os szél fúj a legtöbbet, így leggyakrabban egy 9-12nm-es ernyőre lehet szükségünk a nyaralás során. 

A szigeten vannak sekélyes, sík vizek, hullámtörések, ahol még surf-özni is lehet, ha van kedved hozzá, illetve Guadeloupe északi oldalán szervezett hajó túrával el tudunk jutni Ilet Caret szigetére, mely egy csöppnyi sziget, bugyi kék sík vízzel, igazán visszaadva a Karib tenger szépségét. 

Kite helyszínek:
St Anne: a sima víz és a hullámok kombinációja képességeidtől függően
Petit Havre: tökéletes sima sekély víz onshore szélben
Le Gosier: egy élénkebb strandozó hely nyugodt, csendes vizekkel
St Francois: inkább hullámosabb illetve majdnem sík víz
Ilet Caret: gyönyörű környezet és szuper sima bugyi kék víz, de hullámos rész is van a közelben

 


 
Természetesen mire megyünk, viszünk még magunkkal egy drónt, melynek neve Airdog, amivel csodás felvételeket lehet majd készíteni, mind a csúszásokról, mind a többi tevékenységről, amit csak csinálunk.
 
Dátum:
2016. január 11-25.
 
A szállás:
A szállás közvetlenül egy csodaszép tengerparton, pár száz méterre a kitebeach-től Sainté Anne városában a sziget déli részén lesz egy gyönyörű, minden igényt kielégítő 4 csillagos szállodában. A szálláson tudnak a gyerekekkel is foglalkozni, ha valaki családdal szeretne jönni. A szállás reggelit nem tartalmaz, viszont van benne egy teljesen felszerelt konyha, saját fürdő, terasz, lég kondi, Tv. A szobák tengerre néző terasszal rendelkeznek. A város tengerpartja is nagyon szép színekben pompázik. 

 

Időjárás:
Egész évben kellemes hőmérséklet uralkodik, nincs hőség, de hideg sem. Este lehűlhet a levegő is kicsit, pulcsi ajánlott. A víz hőmérséklete is kellemes, de fázósabbaknak egy rövid neoprén mellény vagy shorty elférhet csomagjában. 
 
Ha bármilyen elírást vagy pontatlanságot találtok a levélben, szóljatok és javítom mindenkinek! Ami ebből a mailből kimaradt azt küldőm a következőben.

Foglalással kapcsolatban keressetek Zarándot!

Duska Zaránd +36704532414
zarand@kiteline.hu

vagy

Duska Várkony +36704532410
varkony@kiteline.hu
 
Ha valakinek ezen kívül még bármilyen kérdése van, az bátran keressen meg minket email-en vagy telefonon!
 
KITELINE TEAM
Támogatók

Forgalmazott márkák

Partnerek

 

Az Ön kosara jelenleg üres.