Dakhla - Marokkó

Milyen is a tökéletes kite spot?

Legyen meleg, ne essen az eső, süssön a nap, fújjon a szél éjjel nappal, hogy bármikor tudjunk csúszni. Legyen nyugalom, szép táj, parton a szállás, hogy csak besétáljunk pihenni egyet és persze az étkezéssel se kelljen foglalkozni. Legyen sík a víz vagy nagy hullámos, de nem choppy és elférjen mindenki, akárhányan is csúszunk, ne kelljen neoprént hordani. Ha elfáradok, be tudjak sétálni a szállásomra és az étkezéssel se kelljen foglalkozni. Na meg nem árt, ha néha delfinek között tudok csúszni

 

 

Bármilyen hihetetlen, de létezik ilyen hely, a neve Dakhla, és sokat elárul róla, hogy 8. éve tér ide vissza a PKRA világkupa sorozata is!!

 

 

Dakhla sokaknak a tökéletes kite helyszínt jelenti. Talán a világ legnagyobb kite spotja sík és hullámos részekkel egyaránt végig a lagúna és az óceán partján. A hely van olyan szélbiztos, mint azt sok kiteos megismerte Braziliában, csak itt éppen egész évben fúj.

 

 

Dakhla ideális helyszín kezdőknek és profiknak is egyaránt, a vízben gyakorlatilag egy kavics és tereptárgy sincs, ami zavarna a gyakorlásban, ezáltal nagyon biztonságos.

 

 

Amennyiben egy csöppnyi kételyed támad, olvasd el ajánlatunkat, vagy ízelítőnek nézd meg a következő videókat, hogy kedved kapj. Itt aztán kipihenheted magad és bármennyit csúszhatsz kedvedre, csak rajtad múlik ;)

 

A helyszín, ahol időnk nagy részét eltöltjük messze a civilizációtól

 

Pkra világkupa 2014 rövid összefoglalója, hogy lásd, milyen a hangulat és a körülmények

 

A  hullámlovaglás éltet kite-tal vagy anélkül? Akkor nézd meg ezt a videót: Wave spot

 

 

A helyszín és a környezet

Dakhla egy 45 kilométer hosszan elnyúló óriási, de tényleg óriási, sík vízű lagúna, mely a Sahara nyugati oldalán helyezkedik el a hatalmas fehér homok dűnék között, és ahol elférne itt a világ összes kiteosa egy időben egyszerre.

 

 

Esőre semmi esély sincs, egész évben hétágra süt a nap. Ebben az időszakban, májusban, de inkább egész évben fúj a szél reggeltől estig.

 


Pár kilométerre délre található egy speed spot, mely apálynál tökéletesen működik, ha lesz rá igény versenyt is rendezhetünk a vállalkozó kedvűeknek.

 

 

Lagúnáról lévén szó, a szállás előtt teljesen sík a víz és sok helyen sekély. A freestyle fanok is megtalálják itt a számításukat, garantáltan semmi nem fog kizökkenteni a tanulásból.

 

 

Szállás

A Dakhla Spirit Kite Camp egy gyönyörő helyszínen található, kilátással az egész lagúnára. A szállás rendelkezik egy fedett terasszal, ahol mindenki tud enni, inni és pihenni és teljesen le van árnyékolva a széltől. Innen nézheted a delfineket a kiteosok között, ha szerencséd van ;) Egy olyan élmény, amit sosem felejtesz el.

 

 

Egy kis, barátságos szálláshelyről beszélünk, ahol mindenki ismer mindenkit, remek a hangulat és kedves a társaság. Vannak kényelmes, széltől védett sátrak és igényesebb kisházak, bungalók, amik ugyan drágábbak, de sokkal konfortosabbak is egyben.

 

 

Wifi
Ha valaki internetre vágyik, annak tudnak biztosítani free wifi-t is. 

 

 

Oktatás

A hely nagyon ideális tanulásra, így meghirdetünk a túrára kiteoktatást. A víz sík és meleg, derékig ér maximum, nincsenek akadályok, ennél jobb hely nem is létezik erre a célra.

 

A helyszínen biztonságosan tudod tárolni felszerelésedet és mentőcsónak is rendelkezésre áll, ha bármi gond lenne csúszás közben.

A kinti szállás vezetője Soufiane Hamaini, aki a világ kupa sorozatban versenyzett jó pár évet és ő hozta Marokkóba, ide Dakhlára évrő évre a világ kupa versenyt. Nagy örömünkre a fiatalabb testvére RRD szponzorált rider.

 


Túra, Sup és szörf
Itt nem csak kitesurf-özni és windsurf-özni tudsz, hanem számtalan más lehetőség közül is választhatsz. Amennyiben csak kirándulni jössz, vagy elkísérni családodat, párodat, akkor rengeteg más programot találhatsz itt.

 

 

A félsziget másik oldalán, kb. 5-20 percre vannak a hullámok, ahová naponta szerveznek túrákat, ki tudod próbálni a hullámlovaglást vagy éppen kiteozhatsz is rajta.

 

 

Vannak Supok, lehet a síkvízi lagúnák közt is kirándulni, ha netán nem fújna elég szél, bár ez ki van zárva

 

 

Bejárhatjuk a Sahara nyugati részét a fehér dűnék között, vagy megnézhetjük a helyi piacot és boltokat.

 

 


Időjárás
Tavasszal a szél általában 14-28 csomó között fúj, reggel kicsit gyengébben, délre felerősödik, majd délutánra szépen lassan lecsökken, de egészen este 7 óráig tudsz csúszni.

 

 

A hőmérséklet sivatagi, így nappal jó meleg van, de estére lehül az idő, szóval azért kell némi meleg ruha. A víz hőmérséklete 19-24 fok között változik egész évben, de erős szélben hidegebbnek érezheted a körülményeket, ezért érdemes berakni egy rövid neoprént, ha fázosabb vagy.

 

 

Utazás
Az egyetlen hátránya a helynek az utazás. Relatív közel van Európához, sajnos még sincs közvetlen járat Dakhlára, sőt Magyarországról két átszállás is kell. A terveink szerint Rómán keresztül utazunk Casablancára, majd onnan egy másik járattal Dakhlára, szerencsére a repülőtérre már kijönnek értünk.
 

 

Az étel európai és a marokkói konyha keveréke, sőt tudsz vegetáriánusan is étkezni, de ezt jelezned kell előre. Alkoholt csak a bizonyos helyeken szabad fogyasztani, így senki nem hozzon magával otthonról.

 

 

Éjszakai élet
Ha valaki nem bírja ki éjszakai élet nékül, akkor a legjobb hely talán a The Pink Flamingo Bar a Dakhla Attitude szálláshelyen. Ide sokan járnak át más hotelekből bulizni, inni, táncolni, szórakozni egyet. Van Dj, tánctér, pingpong, snooker, darts és sok más játékszer, hogy ne unatkozz este sem.

 

 

Ha bármilyen kérdésetek van a túrával kapcsolatban, vagy részletesebb információra van szükségetek, írjatok nekünk vagy hívjátok Várkonyt , illetve Zarándot !

 

+36704532410
varkony@kiteline.hu
Duska Várkony

 

+36704532414
zarand@kiteline.hu
Duska Zaránd

 


KITELINE Team

 

 

 
Támogatók

Forgalmazott márkák

Partnerek

 

Az Ön kosara jelenleg üres.