Soma Bay, Egyiptom - The Breakers Diving & Surfing Lodge****

Vannak dolgok, amik sose változnak, mert miért is kéne változtatni.

Az elmúlt években ellátogattunk Soma Bay-re és most már biztosan tudjuk, hogy rátaláltunk egy gyöngyszemre, talán a legjobb hangulatú és sportos szemléletű hotelre Egyiptomban, amely szomszédságában ott van a tökéletes, sima vizes kitebeach egy óriási lagúnában, ahol tanulni is könnyedén lehet, és a profibbak is ideális körülmények között gyakorolhatnak! Tarts idén is a Kiteline-nal Egyiptomba.

 

Időpont: 2015. március 29 - április 5.

 

 

Ízelítőnek ajánlanánk ezt a linket, amin láthattok egy videót a helyszínről, illetve megnézhetitek a 2012-es túra képeit is.

 

Tavaly még a húsvéti locsolkodást is itt tartottuk a kis csapatunkkal ;)

 

A The Breakers Diving & Surfing Lodge**** hotel maga a szörfözés szerelmeseinek készült, így pontosan ezeket az igényeket próbálja meg kielégíteni. Itt már számos profi kiteos is megfordult az éves során. Családosoknak is ideális, főleg, hogy az időpontot a tavaszi szünetre időzítjük, ezen kívül még rengeteg lehetőség van a szabadidő eltöltésére a csodaszép türkizkék tengerparton.

 

 

Maga a hotel egy kis félsziget végén helyezkedik el, így szinte körülötte mindenhol víz van, olyan mintha hajón lennénk. Mindenki, aki a hotel vendége, térítés nélkül használhatja a szaunát, mely az épület tetején található csodálatos panorámával, valamint a konditermet is. Tartózkodásunk alatt mi is többször beszélgettünk a tulajdonossal, aki mindennél fontosabbnak látja azt, hogy a csapat és az ide látogató szörfösök jólérezzék magukat!

 

 

Hurghadától 45 km-re található Soma bay, ahol a víz tükör sima, ideális minden kite-os számára, akár tanulni, akár freestyle trükköket akar gyakorolni.

 

 

A szél akár 7-8 beaufort erősségű is lehet, de a mi statisztikánk is eddig remeknek mondható, reméljük ez idén is így lesz. Ilyenkor még nincs akkora hőség mint nyáron, inkább az itthoni nyarat idézi a hőmérséklet, ami nagyon kellemes. A víz derékig ér (23-24 fokos), ideális oktatásra, így idén is lesz oktatás a túrán, természetesen limitált számban a lokál suli engedélyével!

 

 

Kiteozni a 7beaufort bázison fogunk, mert itt szuper sima a víz, és a felszereléseket is itt tudjuk tárolni és itt tudnak segíteni egyéb felszereléssel kapcsolatos kérdésekben is. A hotelből folyamatosan járnak ingyenes kisbuszok, amelyek pár perc alatt elvisznek mindenkit a kitebeachre vagy vissza minden probléma nélkül!

 

 

Soma bay a windszörfösök számára is vonzó, hisz a zátonyok árnyékában a sima, de mélyebb víz tökéletes körülményeket biztosít. Ha valaki nem szeretné végigutaztatni a szörfcuccát, azoknak a Planet Windsurfing kölcsönző szolgálhat megoldással!

 

 

A közeli korallszirtek sznorizásra - a hotel körül csak pár lépésre páratlan élővilággal!

 

 

Soma bay - láthatóak a zátonyok, a kitebeach, a hotel és az óriási öböl!

 

 

 

 

 

 

A korábbi kiteos utakról itt láthattok filemket a Vimeon:

KitelineTV

 

 

Kite oktatás és felszerelés bérlés:

Az oktatás ára tartalmazza a felszerelés bérlést, napi 3 óra oktatást,  de a mentésért és a beach használatáért külön kell fizetni.

 

 

A felszerelés bérlés azokat érintheti, akik tudnak már kiteozni biztonsággal, de nem rendelkeznek felszereléssel. 

 

 

Ha bármilyen kérdésetek van a túrával kapcsolatban vagy részletesebb információra van szükségetek, írjatok nekünk vagy hívjátok Zarándot, illetve Várkonyt!

 

KITELINE TEAM

Duska Zaránd

m: + 36 70 4532414

fax: 36 70 904 1992

zarand@kiteline.hu

Skype:duskazarand

 

Duska Várkony

m: + 36 70 4532410

várkony@kiteline.hu

 
Támogatók

Forgalmazott márkák

Partnerek

 

Az Ön kosara jelenleg üres.