Oktatás


Kite iskolánk 2001 óta működik, tapasztalt oktatóink rendelkezésetekre állnak egész évben mind Magyarországon, mind a külföldi edzőtáboraink során. A kitesurf oktatás az IKO - International Kiteboarding Organization azaz a Nemzetközi Kiteszörf szervezet - szabványai és logikája alapján történik. Oktatóink IKO nemzetközi kitesurf jogosítvánnyal rendelkező oktatók.


Miért van szükség oktatásra?

Anélkül, hogy el szeretnénk venni a kedved a kiteszörf megtanulásától, fontos elmondanunk, hogy a kiteszörföt szakképzett oktató nélkül kipróbálni, megtanulni nem csak hogy nem javasolt, de ÉLETVESZÉLYES is lehet! Nem csak magára hanem a környezetében lévőkre is veszélyt jelent az aki, nem tanulja meg az ernyő megfelelő kezelését! Egy normál méretű 12nm-es kite ernyő már gyenge szélben is elránthatja és métereken keresztűl vontathaja végig a parton a képzetlen, ám de bátor sportolót, ezzel komoly és maradandó sérüléseket okozva neki. Nem beszélve a saját ernyőben esetleg bekövetkező sérülésekről.A biztonságon felül a szakképzett oktató segítségével a sport elsajátítása harmad annyi időbe kerül, mitha kiteszörfös barátunk tanítana meg bennünket a sportra.

A kite ernyő képzett sportoló kezeiben nagy biztonsággal, baleset mentesen használható. A megfelelő oktatást követően a kiteszörf gyakorlatilag nem veszélyesebb, mint bármely más vizi sport.

Hogy ne terhelje nagyon a pénztárcátokat a tanfolyam és a felszerelés beszerzése, ezért folyamatosan kínálunk olyan akciókat, melyek komoly megtakarítást adnak az oktatást követő felszerelés vásárlásából. Az oktatás árának egy részét, a felét, sőt akár az egészet is vissza kapjátok ha nálunk vásároltok felszerelést. 
 

Hogyan tanulhatsz meg kiteszörfözni?

img_01.jpg

Lehetőséged van a tanfolyamainkon részt venni vagy alkalmi órákat venni. Jelentkezz az alább megadott elérhetőségeinken, ha szeretnél megtanulni kiteszörfözni. Itthon nyáron inkább csak vízi tanfolyamokat tartunk, ősszel, télen, tavasszal pedig szárazföldieket. De egész évben szervezünk külföldi túrákat, amelyek kezdők és haladók is részt tudnak venni.

Az elméleti oktatások 2-10 fős létszámmal, a gyakorlati oktatások a gyors és hatékony tanulás érdekében mindig párban történnek. Vagyis 2 tanuló egy oktató felügyeletével gyakorol. Természetesen, ha igényled, lehetőség van az egyéni igényeknek megfelelően, privát oktatásra is, amikor az oktató csak veled gyakorol. A tanfolyam a teljesen kezdőknek ajánlott, óramennyisége általában elég az elméleti tudás, ernyőkezelés, a biztonsági rendszerek és a  deszkával történő csúszás megtanulásához.

Az áraink tartalmazzák az elméleti és gyakorlati tanfolyam díját és a szükséges felszerelést: ernyő, deszka, trapéz, neoprén ruha (korlátozottan), védősisak, mentőmellény és egyéb kiegészítő eszközök.

Fontos tudni, hogy a foglalkozások során az időjárási körülmények folyamatosan változhatnak, így a szél is elállhat vagy megerősödhet, ilyenkor az oktató saját megítélése szerint a tanfolyam határozatlan időre felfüggesztésre kerül, míg a körülmények ismét nem alkalmasak a balesetmentes oktatáshoz.

A tanfolyamok egész évben folyamatosan indulnak, így bármikor lehet csatlakozni. Kérjük, hogy mindenképpen jelentkezz be előre tanfolyamainkra a torlódások elkerülése végett, e-mailen vagy sms-ben,  ekkor tudjuk csak a megfelelő  számú oktatók biztosítani.
 

Mikor vannak a tanfolyamok?

img_02.jpg

Tanfolyamokat egész évben tartunk, ezek időpontja nagy részben az időjárástól függ, főleg a széltől.  Ezért a tanfolyamok hétközben és hétvégén bármikor lehetnek.

Igyekszünk folyamatosan figyelni a legjobban bevált 2-3 időjárási előrejelzést és ennek megfelelően 2-3 nappal a lehetséges időpont előtt már e-mailen kiértesítünk mindenkit. Minél közelebb vagyunk az adott naphoz, annál pontosabbak az előrejelzések is. Ezért a tanfolyamok kezdésének végleges időpontját az oktatási napot megelőző estén, SMS-ben küldjük meg azoknak,  akik az e-mailen jelezték, hogy jönnének. 

 

 

Hol tartjuk a tanfolyamokat?

A szárazföldi gyakorlások a Pusztazámor melletti gyúrói reptéren folynak, vagy télen a befagyott nagyobb tavainkon. A vízi tanfolyamainkat leginkább a Balatonon, Siófok közelében vagy külföldön, szélbiztos, tanulásra megfelelő tengerparti helyeken tartjuk. Idén tervezünk közeli, külföldi 3-4 napos tanfolyamokat is Horvátországban, de hosszabb utazással egybekötött tanfolyamaink is lesznek. A legnépszerübb az augusztus végi görögországi 1 illetve 2 hetes utazás, melyen általában rengeteg kezdő tanuló tart velünk. Nem csak nyáron, hanem az év egészében vannak távolabbi kite túrák, melyek keretében tartunk oktatásokat is. A távolabbi külföldi utazások, tanfolyamok időpontjai általában az utazások előtt 2-3 hónappal derülnek ki.

Az eddigi túráinkról itt találhatsz képeket.


Szárazföldi tanfolyamokról bővebben:

Ha lemaradtál a nyárról, ne búslakodj, ősztől tavaszig is vannak szárazföldi, kiteszörf (előkészítő) tanfolyamok, amennyiben az időjárás erre lehetőséget ad. Az első lépéseket sokkal egyszerűbb szárazföldön megtenni, mert itt főleg az ernyőkezelésről, összeszerelésről, az ernyő reptetéséről és a biztonsági rendszerek használatáról van szó.

Azért is érdemes szárazföldön elkezdeni a kiteszörf megtanulását, mert a kiteszörfözésben 70% –ban számít, mennyire jól tudjuk az ernyőt kezelni és csak 30%-ban a deszkás tudás!

A gyakorlások a Pusztazámor melletti gyúrói reptéren folynak, ami kb. 25km-re van Budapesttől. Itt megismerkedünk a szárazföldi kite eszközeivel is (buggy, légcellás ernyők). Amint beköszönt a tél és leesik a hó, vagy befagynak tavaink, a sí, a snowboard vagy a korcsolya, segítségével is gyakorolhatunk.

A reptérről infókat itt találtok. A windgurun készítettünk számotokra egy lokál előrejelzést a várható szélről, klikk ide!

Kedvcsináló szárazföldi tanfolyamos képek: szárazföldön

Képek a reptérről, klikk ide.


Tanfolyamok vizen:

img_03.jpg

A vízi tanfolyamainkat vagy a Balatonon Siófok közelében vagy külföldön, szélbiztos, tanulásra megfelelő tengerparti helyeken tartjuk. A 2017-es szezontól a vízi oktatás a Balatonon nem egy helyszínen fog megvalósulni, hanem előzetes egyeztetés után a széliránytól függően határozzuk meg a helyszínt. Erről emailben és sms-ben kaptok a szél érkezte előtt információt, valamint a kiteline oldalon lesz jelezve az oktatás infóknál. Az oktatások 20 körüli vízhőmérséklet felett kezdődnek a Balatonon. A tanfolyam ideje alatt az összes a tanuláshoz szükséges eszközt biztosítjuk, ezek használatát a tanfolyam díja tartalmazza. A tanfolyamra csak fürdőruhát és törülközőt kell hozni. (Aki esetleg saját neoprén ruhával rendelkezik, kérjük hozza magával!)


Oktatás és gyakorlás külföldön!

Folyamatosan szervezünk nyáron túrákat, tanfolyamokat külföldre is, így velünk tarthatsz pl. Görögországba, Horvátországba, Olaszországba vagy Egyiptomba, de egyéb érdekes helyekre is, ahol szintén lehetőség nyílik a kiteszörf sport megtanulására. Az itthon elkezdett tanfolyamok kinti folytatására is lehetőség van az aktuális külföldi oktatási felár befizetésével!

Bizonyos szint elérése után (önálló, biztonságos ernyőkezelés) lehetőség nyílik különböző ernyők és deszkák kipróbálására, amelyeket kedvezményesen megvásárolhatsz, vagy a továbbiakban bérelhetsz is tőlünk. Amennyiben felszerelést vásárolsz nálunk, azt a későbbiekben egy újabb vásárlás esetén beszámítjuk! A felszerelés vásárlásért további 2 óra ingyenes oktatási órát tudunk biztosítani, szintén páros oktatási formában.

Kedvcsináló képek: (Görögország, Rodosz)  Rodosz


Horvátország, Neretva torkolat:

horvat.jpg

A nyár folyamán, amikor a szélcsend beáll, terveink szerint akár többször is ellátogatunk Horvátországba, ahol a körülmények ideálisak a tanulók számára. Ezeket a túrákat az előrejelzések szerint hosszú hétvégékre tervezzük majd. Itt a tanulókat extrán egyenletes kifújt szél várja sekély vízzel!
 

Rodosz Prasonisi, Görögország:

rodosz.jpg

Rodosz szigete nyáron szinte mindig szeles, ezért is látogatunk el erre a fantasztikus helyre, amely a Meltemi hazája! A túra akár teljesen kezdőnek is alkalmas a tanulásra, de inkább azoknak ajánlanám, akik már az ernyőt jól kezelik, netán már álltak deszkán is! Ez az egyetlen hely szinte a világon ahol szinte majdnem 100% a szél valószínűsége és nincs is olyan messze. A szállás a tengerparton van a kitebeachtől kb. 300 m-re. A víz ugyan mély, de rengeteg hely áll rendelkezésre a gyakorláshoz és mentés is van. A hely sajátossága miatt a kezdőket "downwind tanulással" szuperintenzíven lehet oktatni. Hiszen 3-4 km-t sodródva  az oktatók kíséretével intenzíven lehet tanulni.

Kedvcsináló képek itt láthatók az utóbbi évekről!Árak:

Szárazföldi oktatás - IKO 1. szintnek megfelelő oktatás

A tanfolyam időtartama: 3 alkalom x 3 óra

Létszám: 2-10 fős csoportokban

Tartalma: Elmélet: 1 – 1,5 óra  felszerelés ismeret és a kiteszörfözés alapjai. Kite ernyő kezelés, ami az alábbiakból áll: összeszerelés, felvétel, leadás, újraindítások, amit alaposan begyakorlunk.
Gyakorlás buggy-val, fordulók.

IKO 1. szint: 1A, 1B, 1C, 1D, 1E

A tanfolyam ára: 59 900 Ft

Az ár tartalmazza az elméleti és gyakorlati oktatás díját és a szükséges felszerelés használatát: ernyő, trapéz, biztonsági rendszerek, védősisak és egyéb kiegészítő eszközök.


Kiteszörf oktatás vizen - IKO 2. szintnek megfelelő oktatás

A tanfolyam időtartama: összesen 8 óra, általában 2 - 4 alkalom, melyből 1 óra elmélet, 7 óra a gyakorlat.
(Fizikumtól függően napi 2 maximum 4 órás tanfolyam elvégzését tartjuk hasznosnak.)

Oktatás: 2 fős csoportokban

Tartalma: Teljesen kezdőknek ajánlott tanfolyam, ami elég az elméleti tudás, az ernyőkezelés, a biztonsági rendszerek és a  deszkával történő csúszás megtanulásához

IKO 2. szint: 2F, 2G, 2H, 2I

 

A komplett tanfolyam ára már 39 900 Ft-os ártól elérhető, amennyiben a felszerelésedet előre, vagy utólag a tanfolyam befejezése után 1 hónapon belül nálunk vásárlod minimum 250 000 Ft értékben!!

A komplett tanfolyam ára felszerelés vásárlás nélkül 99 900 Ft/tanfolyam/fő

A tanfolyam árát minden esetben előre ki kell fizetni, mely vízi oktatás esetén 99 900 Ft, de amennyiben a felszerelésed nálunk vásárlod, 60 000 Ft-ot beszámolunk a vásárlásába, ha az összeg eléri a 250 000 Ft-os összeghatárt.

 

A tanfolyam elvégzését követően igény esetén további gyakorló órák árai:

- párban12.000 Ft / fő / óra
- privátban 22.000 Ft / fő / óra

zarand.jpg


Az árak tartalmazzák az elméleti és gyakorlati tanfolyam díját, és a szükséges felszerelést: ernyő, deszka, trapéz, szörfruha, biztonsági rendszerek, védősisak és egyéb kiegészítő eszközök.
 

Amennyiben befizetett vízi tanfolyam keretében gyakorolunk szárazföldön, úgy 3  szárazföldön eltöltött óra felel meg egy vízen eltöltött órával. 

A tanfolyam a befizetés dátumától 1 évig járható le!
 

Komplett TANFOLYAM NÉLKÜLI eseti/alkalmi oktatás:
- párban 14.000 Ft / fő / óra
- privátban 24.000 Ft / fő / óra
 

Fontos, hogy a foglalkozások menete során az időjárási körülmények folyamatosan változhatnak, így a szél is elállhat, vagy megerősödhet, ilyenkor az oktató saját megítélése szerint a tanfolyam határozatlan időre felfüggesztésre kerül, míg a körülmények ismét nem alkalmasak a balesetmentes oktatáshoz.

Az oktatási időpontokról  értesítést az előrejelzések alapján 2-3 nappal korábban kaptok e-mailen! Aki visszajelez, hogy jönne, csak az kap SMS értesítést a pontos időpontról, helyszínről a tanfolyamot megelőző napon, amennyiben annak megtartását az időjárási viszonyok lehetővé teszik.

 

Elérhetőségeink:

img_06.jpg

Ha tanfolyamra jelentkeztek, vagy bármilyen kérdésetek van, írjatok erre az e-mail címre: info@kiteline.hu Hívhattok is minket a 06-70-453-2454-es telefonszámon.

Legyetek rajongók a Facebook oldalunkon. www.facebook.com/kiteline.hu

Felszerelésekkel kapcsolatban keressétek fel a www.kiteline.hu/kiteline/webshop oldalunkat, melyen az új és használt kite-ok egyaránt megtalálhatóak minden kiegészítővel egész évben, rendszeresen kiegészülve aktuális ajánlatokkal! A felszerelés vásárlásért további 2 óra ingyenes oktatási órát tudunk biztosítani, szintén páros oktatási formában.

Reméljük, Te is kedvet kaptál a kiteszörfözéshez és mihamarabb találkozunk a parton vagy a Gyúrói reptéren!Oktatás információ:

+36704532414

+36704532454
info@kiteline.hu

IKO Kitesurf instructor level 2 (licence nr: 2271)


Ha valakinek bármilyen kérdése van, az bátran keressen meg minket email-en vagy telefonon!
 

 

A kitesurf oktatás az alábbi szintekből áll:

1. szint szárazföld Alapvető elméleti ismeretek, Gyakorlás 2 és 4 zsinóros ernyővel(2 - 4 óra)

Level 1A

- alapvető általános információk a Kiteszörfel kapcsolatosan
- alapvető biztonsági információk
- az ideális helyszin meghatározása a lehetséges veszélyek felismerése
- a felszerelés kezelése a parton (felfújható részek; zsinórok kezelése és rendbentartása)
- a zsinórok kitehoz való csatlakoztatása
- a szélirány meghatározása
- a biztonsági rendszerek működésének megértése 2 zsinóros ernyőnél a bar eldobása
- négy zsinóros ernyő összeszerelése (felriggelése)
- a kite irányítása trapéz használata nélkül

 

Level 1B

- a kite elindítása és landolása a szélablak szélén aszisztens közremuködésével
- a kite húzózónában való irányítása gyenge szélben
- a zsinórok kicsavarása a bar elengedése nélkül (a tanuló az ernyővel a feje felett a bar
fogásával körbefordul) - hely és irányváltoztatás repülő ernyővel a fej felett

 

Level 1C

- az ernyő reptetés elötti teljes ellenörzése önállóan végrehajtva
- a felszerelés ellenörzése és beállítása önállóan reptetés közben
- a szél ablak kifejezéseinek ismerése (a szél ablak szélei, neutrális és húzó zóna, 9, 12, 3 óra ernyő helyzetek)
- nemzetközi kommunikációs jelek megismerése (feladás, leadás, veszély ... stb.)

 

Level 1D

- a trapéz használata és funkciója
- a leash (póráz) használata és jelentősége
- az ernyo önálló landolás és nyugalmi helyzetbe rendezése
- a test vontatása (body dragging) trapéz használatával
- az erőszabályzó (depower) rendszer megismerése
- a biztonsági rendszerek használatának megértése

 

Level 1E

- a biztonsági kioldó rendszer használata mely az ernyő erejét elveszi vészhelyzetben
- az ernyő egy kézzel való iranyítása
- on-shore (partra fújó) szélben önálló kite indítás
- az ernyő újraindítása a vízből
- a zsinórok vízben való felcsavarása és visszatérés a partra
- az ernyő erejénk hatékony szabalyozása középső zsinór beakasztásával
- a tanuló tudatában van a középső zsinór biztonsági kioldó rendszerének használatát illetően és tudja mikor kell használni
- az ernyő önálló landolása
- a felszerelés összeszerelése

 

2. szint - gyakorlás vízben (6 - 8 hours)

Level 2F

img_05.jpg

- Feladást követően biztonságos vizbe jutás és vizből való kijövetel repülő ernyővel, majd az ernyő biztonságos leadása segítőnek.
- "vészhelyzet szimuláció", a biztonsági kioldó rendszer használata (az ernyo iránytása a széllel szembe nézve!)
- "vészhelyzet szimuláció", a középső zsinór biztonsági kioldó rendszerének használata
- az ernyő vízbő indítása és újraindítása
- hátszélben a test vontatása (body dragging) az ernyővel vízben
- hátszélben a test vontatása közben irány váltás
- a bar elengedése és visszafogása
- az ernyő összeszedése a vízben

 

 

Level 2G

- "body dragging", a test vontatása a kite ernyovel a húzózónában való nyolcasozással
mindkét irányban;
- térbeli tájékozódás a gyakorló területen (a gyakorlat kezdésének és befelyezésének helye);
- "body dragging", a test vontatása egy kézzel irányítva az ernyőt
- szembe szélben a test vontatása közben a deszka begyűjtése a vízről
- szembe szélben a test vontatása közben a deszka egy kézzel fogása
- az ernyő erejének szabályozása

 

Level 2H

- a deszka kezelése, leash használata (amivel a deszka hozzánk van kötve, hogy ne ússzon el), a lábak papucsba helyezése
- folyamatos húzás generálása az ernyő irányításával a deszkával a lábon de vízben ülve
- vízben ülve a deszka felvétele repülő ernyővel
- a vízből indulás szabályainak megismerése

 

Level 2I

- vízből indulás (water start) mindkét irányba, rövid siklással - a deszka leash egyedüli bekötése
- az első siklások végrehajtása
- szándékos megállás csúszás közben
- Időjárás előrejelzések és a szél megértése
- a szél iránya, ereje és minőségének meghatározása
- a felszerelés megfelelő kiválasztása az időjárási viszonyoknak megfelelően

 

3. szint - Haladó gyakorlatok

Level 3J

img_04.jpg

- Elsöbbség adási szabályok 1: két kiteos találkozásakor a vízen a "starbord" (siklásban a jobb keze irányában halad) csapáson haladó kitos élvez elsöbbséget, így ő vezeti a kite ernyőt felfelé. A "port rider" (a kite ernyő a bal oldalán helyezkedik el) Ő vezeti a kite ernyőt lefelé a víz felé
- Siklás közben a sebesség szabályozása
- Biztonságos siklás mindkét irányba

 

 

 

 

Level 3K

- Élezés (krajzolás) a deszka élén csúszás
- siklás közben a haladás irányának változtatásai (fél és háromnegyed szelezés)
- a megfelelő méretű ernyő kiválasztása a körülményekhez
- az ernyő reptetésének módjai, az ernyő erejének szabályozása (a szél ablak elmélete)
- a siklási sebesség kontrollálása, de-power rendszer kezelése (az ernyő húzóerejének szabályozása a bar kitolásával és behúzásával)
- a de-power trim használata

 

Level 3L

- fél szeles kiteozás (felélezés a szél fele miközben az ernyőt közelebb engedjük a vízhez és így lassítunk)
- háromnegyed szelezés (leejtés háromnegyed szélbe "broad reach" miközben az ernyőt
magasabbra emeljük és így gyorsítunk!
- Siklás közben 180 fokos irány változtatás megállás nélkül
- Önmentés és teljes összecsomagolás a vizben

 

Level 3M

- twin-tip vagy wake board tipúsú deszka használata
- a siklás irányának váltása (fordulás) vagy directional deszkával való fordulás

 

Level 3N

- alapvető biztonság az ugrásokkal kapcsolatban
- az első ugrások végrehajtása (siklás közben az ernyo 12 óra irányba vezetése az egyik oldalról, élezéssel)
- Lábujjhegy felöli fordulás

 

Gyakran ismételt kérdések:

img_07.jpg

- Láttam, hogy a tanfolyam párokban zajlik, ha esetleg egyedül mennék, akkor a helyszínen lehet párt találni, vagy ilyenkor csak egyéni oktatás lehetséges?

Általában, ha szél van sokan jönnek  tanfolyamra és mindig tudunk párokat összeállítani. Ha ez még sem jönne össze akkor számodra kedvező megoldást találunk ami azt jelenti, hogy egyedül mész be az oktatóval, kétszer annyi ideig lesz a kezedben a kite mint ha párban lennél és nem 2 szeres időt, 2 órát vonunk le a tanfolyam óráidból hanem csak 1,5-t.

 

- Ár tekintetében nem volt teljesen világos, hogy a 8 órás tanfolyam 80e/pár, vagy 80e/per fő, ha páros, ill. mennyi ha egyéni oktatásról van szó?

A tanfolyam ára 80eFt/fő. Ezért 8 órát oktatunk téged párban. Minden egyes párban töltött 1 óra után levonunk a hátralévő óráidból 1 órát. Ha egyéni órát akarsz, akkor 1 egyedül töltött óra után levonunk a hátralévő óráidból 2 órát.

 

- Az elméleti oktatás mennyi időt vesz igénybe ill. a gyakorlati órákkal párhuzamosan vagy azokat megelőzően zajlik?

Elmélet 1 óra amit a gyakorlat előtt tartunk

 

-A 8 órás tanfolyam mire elég, elméletileg ezt követően az ember önállóan tudja űzni a sportot?

img_08.jpg

Ha az önálló alatt azt értjük, hogy oktató nélkül akkor igen. Egyébként a kite elindításához és levételéhez szárazföldön mindig jól jön a segítség. De a 8 óra alatt mindent megtanulsz ami a biztonságos, önálló kiteszörfözéshez kell.

 

- Egy kezdő felszerelés körülbelül milyen összegből hozható ki ill. mennyiért bérelhető?

Bérelni komplett felszerelést 8 órára 15eFt ért lehet, azoknak akik már tudnak kiteszörfözni. Vadonat új és használt felszereléseket is tudsz nálunk venni, nagyon széles választékban, komplett szett kb 120-500 eFt között található, évjárattól, használtsági állapottól függően.  Konkrét ajánlatokat az info@kiteline.hu e-mail címen kaphatsz. 

 

- Meddig juthatok el a 8 órás tanfolyam végére?

Ez teljesen személyfüggő, de aki még soha nem űzött vízi vagy szeles sportokat (windsurf, vitorlázás, siklóernyőzés) és deszkás sportokat sem (snowboard, wakeboard) az is megtanul mindent a felszerelésekről, a kiteszörf elméletéről, gyakorlatban tudja az ernyőkezelést, felvételt, leadást, újraindítást vízről, és deszkával már csúszik 10-100 métereket. E mellett tisztában lesz a biztonsági kérdésekkel, De erőnléttől, tapasztalattól függően el lehet jutni akár a krajcolás és a fordulók megtanulásáig is. A legügyesebb tanulónk 1 óra alatt tanult meg folyamatosan csúszni :)

 

Reptér szabályzat!

A Gyúrói Reptérrel történt megállapodás alapján a szárazföldi kiteszörf oktatás az alábbiak figyelembevételével történik.

Természetesen csak a reptér rendjét betartva oktathatunk, részletesen a megállapodást itt találjátok.

Mindenek előtt a gyakorlás során figyelembe kell venni a repülésbiztonság érdekeit, illetve mindenkinek szem előtt kell tartani saját  és mások testi épségének megóvását, valamint a reptér és az azon található értékek védelmét. Fentiekért mindenki személy szerint felelős.

 

Oktatással kapcsolatos legfontosabb megállapodások

 • A gyakorlás időpontját a reptértől kapott telefonszámon előre kell egyeztetni
 • Oktatás csak a reptéren korábban regisztrált oktató jelenlétében történhet.
 • A levegőben lehetőleg  egyszerre max. 5-6 ernyő legyen
 • 4-6 emberenként legyen egy oktató
 • Parkolás a kijelölt parkolóban történjen
 • Lehetőleg folyamatos kapcsolatot kell tartani a reptér üzemeltetőivel  walkie-takie segítségével, illetve légkürt jelzésre felszállópályát a legrövidebb időn belül el kell hagyni
 • Az oktatás idejére a reptér illemhelyek használatát biztosítja
 • A kiteszörf oktatási felszerelések tárolására a reptér zárható helyiséget ad.

 

Kite oktatásra használható területek

 • A, elsődleges terület, alapvetően ezt mindig használhatjuk
 • B, modellezők területe, ha nem használják ez is használható
 • C, felszálló pálya, az adott pillanatban a helyszínen egyeztetve használható

Google map az említett területekkel, főbb jellemzőkkel, megközelítés. (a térkép bal oldalán láthatók a magyarázatok)

 

A Kiteline-nál hivatalosan regisztrált tanfolyamosok részére elérhető reptéri kedvezmények

 • Büfé árakból 15% kedvezmény (lehet rendezvényeket szervezni, ha kaját, üdítőt, kávét kérünk előre kell szólni)
 • Sétarepülésekből helikopter esetén 5%, (pontosabb információk a linken keresztül érhetők el)
 • Repülő esetén 10%, (pontosabb információk a linken keresztül érhetők el)
 • Boeing 737-800  és Airbus A320 repülés szimulátor árából 10%, (pontosabb információk a linken keresztül érhetők el)

 
Támogatók

Forgalmazott márkák

Partnerek

 

Az Ön kosara jelenleg üres.