Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack no longer supports Custom CSS. Read the WordPress.org documentation to learn how to apply custom styles to your site: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /var/www/clients/client6/web5/web/wp-includes/functions.php on line 6078
Kitesurf felszerelés és tanácsadás - Rrd Prémium Felszerelés | Kiteline Webshop

Ha fúj a szél, hát menni kell!

RRD Y26 BRAND VIDEÓ az RRD International Vimeo csatornáján.

WEBSHOPUNKBAN MINDENT MEGTALÁLSZ AMI A KITESZÖRFÖZÉSHEZ KELL!

Kitesurf a wakebord, surf, siklóernyőzés kombinációjából kialakult kicsit több mint egy évtizedes magyarországi múltra visszatekintő sportág, mely komoly konkurenciájává nőtte ki magát a windsurfnek, és hazánkban is komoly népszerűségnek örvend.

Magyarországon körülbelül 2001 óta indult hódító utjára, és azóta ezrek űzik évről évre új embereket vonzva a mostanra olimpiai sportággá vált időtöltésbe.

Számos előnye a windsurfhöz képest, hogy a kezdeti tanulási nehézségek ellenére az alaptudás elsajátítása után nagyon könnyen fejlődhetünk és kaphatunk számtalan sikerélményt. A felszererelés is nagyon kis helyen elfér, így az utazás is leegyszerűsödik, ha kedvenc hobbinknak akarunk élni.

Gyakorlatilag, nem kell hozzá más, mint egy kb 130 cm-es deszka, egy trapéz, egy kiteernyő és a hozzá való boom, mely elfér egy kis hátizsákban. A kitesurf manapság már biztonságosan tanulható, mert az évek folyamán az ernyők  és a felszerelések nagyot és gyorsan fejlődtek, így a félősebb, kevésbé bátor tanulók is biztonságben érezhetik magukat.

Tanulásához érdemes tanfolyamra jelentkezni, mert autodidakta módon nem ajánlott az elsajátítása, ugyanis a megfelelő elméleti tudás és gyakorlat nélkül a kezdetek rejtenek némi veszélyt, de ezek megtanulása után, akárcsak az autóvezetés, a sport űzése biztonságossá válik. A sport sokoldalúságát mutatja, hogy minden évszakban űzhető, akár nyáron a vizen, tavasszal télen füvőn, illetve télen a havas dombokon, hegyeken, szántó földeken síléccel illetve snowboarddal, akár még korcsolyával bármelyik befagyot tavon, legyen akár hófödte vagy tükörsima a jég.

A kitesurf-nek stílusában is különböző vállfajai léteznek, lehet hullámokon szörfözni hullámlovagló deszkával, mint az igazi surfosok, lehet freerideolni vagy akár mint a wakeboardosok twintipp deszkákkal nyaktörő mutatványokat gyakorolni, de ez inkább a fiataloknak ajánlott, akik még hajszolják az adrenalint. Ezen kívül még létezik pályaversenyzés, wakestyle, sebességi verseny is.  A sport minden korosztálynak ajánlott, akár még hatvan év felett is megtanulható.

Aki megtanulja, nem fog csalódni, a sportban egy új életérzést kap hatalmas élvezetekkel új kihívásokkal. A sportág erősségét mutatja, hogy a jelenlegi sebbességi rekord vizen szélhajotta eszközzel a kitesurf nevéhez fűzödik több mint 56 csomós sebességgi rekorddal.

Filozófiánk…

…a természet erejének megismerése, miközben küzdünk a széllel.

biztonságos tanulási folyamat során élmények szerzése és az önbizalom építése, melyet az élet minden területén használhatunk.
Kellemes időtöltés biztosítása, mely a későbbiekben hobbivá válhat és segítségével egészségünket megőrizhetjük miközben észre sem vesszük, hogy sportolunk.
Egy kellemes légkörű csapat létrehozása miközben a magunk határait is folyamatosan növeljük.

Tudj meg mindent…

…a Kite-szörfről, a kitebuggyról, a mountainboardról, a gyepsíről, a kite-síről, a kite-korcsolyáról és a kitesnowboardról!

Kite-szörf

Mi is ez a kite-szörf? Sokak számára semmit nem mond ez a név. Magyar fordítása igazából még nincs és valószínűleg nem is nagyon lesz. Talán sárkányszörf vagy valami ilyesmi lehetne.

Hogyan is kell ezt elképzelni? Mindenki látott már vízisíelőt vagy wake-boardost, ahogy száguld a vízen, kötélpályán vagy valami vízi jármű mögött. Ezt is valahogy így kell elképzelni, de a motor itt nem más, mint maga az ernyőnk, ami egy szárnyra hasonlít és így is viselkedik, repül!

De ez még nem jelentene semmit magában, emellett óriási húzóerőt is generál, ami vontat minket a hullámok hátán viszonylag kis szélben is. Az üzemanyag maga a szél, ami köztudottan környezetbarát termék és még nem kerül pénzbe sem, egyenlőre.

A kite-szörf a kiteozásnak csak egy ága, de kétségtelenül a leglátványosabb, hisz erősebb szélben akár 25m magas és 60-80m hosszúakat ugorhatunk sima vízről, persze, csak ha profibbak vagyunk már! Érdekesség kedvéért el lehet képzelni, ahogy egy gazdagréti lakótelepi lakás legfelső ablakán beintegetünk a háziasszonyoknak?! Persze a vízen azért nincsenek még házak.

Amennyiben kedvet kaptál, webshopunkban nagy választékát megtalálhatod kitesurf kínálatunknak

Kitebuggy, mountainboard, gyepsí

A KITEBUGGYzás a tengerpartokon szoktak űzni a hullámtér előtti rendkívül sima homokon. Ez leginkább egy háromkerekű triciklire hasonlít, de ellentétben a gyermekkorunkban használatossal, rendkívül alacsony a súlypontja és a nagy tengelytáv miatt szinte felboríthatatlan.

Óriás ballonos kerekekkel van szerelve. A lábunkkal irányíthatjuk és akár 80km/h órás sebességet is elérhetünk vele.

A másik nagyon elterjedt módszer a kiteszörf szárazon való gyakorlásához a MOUNTAINBOARD! Gyakorlatilag olyan, mint egy gördeszka csak a kerekei sokkal nagyobbak így a viszonylag egyenetlen talajon is simán gurul!

GYEPSÍ gyakorlatilag a sí nyári megfelelője, így ennek segítségével a rövid füves reptereken kitesízhetünk akár nyáron is! Felépítése olyan, mint egy kis lánctalp. Magyarországon, legelőkön, egyenletes talajú területeken, mint a reptereken is kitűnő lehetőségeket találhatunk. Természetesen mindig kérjünk engedélyt, mielőtt nekiállunk száguldozni. Ideális lehet a kiteszörfözés előtti gyakorláshoz.

Budapest közelében a Dunakeszi és a Hármas-határhegyi repülőtér a legalkalmasabb de itt az aktív repülésre figyelni kell!

Kite-si, kite-korcsolya, kite-snowboard

Egyre nagyobb teret hódít magának a téli kiteozás!

Mi kell hozzá? Csak hó vagy jég és szél! Hegy nem kell! Hangtalanul száguldhatunk a végtelen hómezőkön, alföldeken, hegyeken-völgyeken, tavakon keresztül és közben óriásikat ugorhatunk. Ha esik a hó vagy befagynak a tavak már mehetünk is, nem kell a világ másik végére elutazni! Szintén hasznos vízbemenetel előtt néhányszor megpróbálni ezt a válfajt is.

Nyári gyakorló változat lehet a gyep-sí is mellyel kitűnően, elsajátíthatjuk az alapokat, de ez csak kis fű magasságú reptéren ajánlott.
A kite-ok használhatóak még görkorcsolyával vagy gördeszkával, de ezekhez speciális pályára van szükség.

FONTOS!

Ezek az ernyők nagy erővel rendelkeznek, és komoly sérülést okozhat a nem megfelelő használatuk! 

Vásárláskor mindig vegyünk részt tanfolyamon és mielőtt mások közelébe mennénk, gyakoroljuk az ernyőkezelést míg magabiztossá nem válunk. Erre olyan helyek a legalkalmasabbak ahol a közelben semmilyen akadály nem található.

És még valami, kerüljük a tüskés bokrokat!!!

Nézd meg a Kite termékeket a webshopból:

Belépés

Elfelejtett jelszó?

Fiók létrehozása?

Pénznem
HUF Magyar forint
EUR euró