Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack no longer supports Custom CSS. Read the WordPress.org documentation to learn how to apply custom styles to your site: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /var/www/clients/client6/web5/web/wp-includes/functions.php on line 6078
Kite oktatás és tanfolyamok - Kiteline Webshop - Kite felszerelés

Kite oktatás és tanfolyamok

Kite oktatás

Kite iskolánk 2001 óta működik, tapasztalt oktatóink rendelkezésetekre állnak egész évben mind Magyarországon, mind a külföldi edzőtáboraink során. A kite oktatás az IKO – International Kiteboarding Organization azaz a Nemzetközi Kiteszörf szervezet – szabványai és logikája alapján történik. 

Miért van szükség kite oktatásra?

Anélkül, hogy el szeretnénk venni a kedved a kiteszörf megtanulásától, fontos elmondanunk, hogy a kiteszörföt szakképzett oktató nélkül kipróbálni, megtanulni nem csak hogy nem javasolt, de ÉLETVESZÉLYES is lehet! Nem csak magára, hanem a környezetében lévőkre is veszélyt jelent az, aki nem tanulja meg a kite ernyő megfelelő kezelését! Egy normál méretű 12nm-es kite ernyő már gyenge szélben is elránthatja és métereken keresztűl vontathaja végig a parton a képzetlen, ám de bátor sportolót, ezzel komoly és maradandó sérüléseket okozva neki. Nem beszélve a saját ernyőben esetleg bekövetkező sérülésekről.A biztonságon felül a szakképzett oktató segítségével a sport elsajátítása harmad annyi időbe kerül, mitha kiteszörfös barátunk tanítana meg bennünket a sportra.

A kite ernyő képzett sportoló kezeiben nagy biztonsággal, baleset mentesen használható. A megfelelő oktatást követően a kiteszörf gyakorlatilag nem veszélyesebb, mint bármely más vizi sport.

Hogy ne terhelje nagyon a pénztárcátokat a tanfolyam és a felszerelés beszerzése, ezért folyamatosan kínálunk olyan akciókat, melyek komoly megtakarítást adnak az oktatást követő felszerelés vásárlásából. Az oktatás árának egy részét is vissza kapjátok, ha nálunk vásároltok felszerelést.

Hogyan tanulhatsz meg kiteszörfözni?

Lehetőséged van a tanfolyamainkon részt venni vagy alkalmi órákat venni. Jelentkezz az alább megadott elérhetőségeinken, ha szeretnél megtanulni kiteszörfözni. Itthon nyáron csak vízi tanfolyamokat tartunk, de egész évben szervezünk külföldi túrákat, amelyeken kezdők és haladók is részt tudnak venni.

A gyakorlati oktatások a gyors és hatékony tanulás érdekében mindig egyéniben történnek Magyarországon vagyis 1 tanuló egy oktató felügyeletével gyakorol, így az oktató csakis veled foglalkozik. A tanfolyam a teljesen kezdőknek ajánlott, az óramennyisége általában elég az elméleti tudás, ernyőkezelés, a biztonsági rendszerek és a  deszkával történő csúszás megtanulásához.

Az áraink tartalmazzák az elméleti és gyakorlati tanfolyam díját és a szükséges felszerelést: ernyő, deszka, trapéz, neoprén ruha (korlátozottan), védősisak, mentőmellény, walky-talky és egyéb kiegészítő eszközök.

Fontos tudni, hogy a foglalkozások során az időjárási körülmények folyamatosan változhatnak, így a szél is elállhat vagy megerősödhet, ilyenkor az oktató saját megítélése szerint a tanfolyam határozatlan időre felfüggesztésre kerül, míg a körülmények ismét nem alkalmasak a balesetmentes oktatáshoz.

A tanfolyamok egész évben folyamatosan indulnak, így bármikor lehet csatlakozni. Kérjük, hogy mindenképpen jelentkezz be előre tanfolyamainkra a torlódások elkerülése végett, e-mailen vagy sms-ben,  ekkor tudjuk csak a megfelelő  számú oktatók biztosítani.

Mikor vannak a tanfolyamok?

A tanfolyamokat késő tavasszal nyáron és kora ősszel tarthatunk, ezek időpontja nagy részben az időjárástól függ, főleg a széltől, külföldön meg a túráinkon nyílhat rá lehetőség.  A tanfolyamok hétközben és hétvégén bármikor lehetnek.

Igyekszünk folyamatosan figyelni a legjobban bevált 2-3 időjárási előrejelzést és ennek megfelelően 2-3 nappal a lehetséges időpont előtt már e-mailen kiértesítünk mindenkit. Minél közelebb vagyunk az adott naphoz, annál pontosabbak az előrejelzések is. Ezért a tanfolyamok kezdésének végleges időpontját az oktatási napot megelőző estén, SMS-ben küldjük meg azoknak,  akik az e-mailen jelezték, hogy jönnének.

Hol tartjuk a tanfolyamokat?

A vízi tanfolyamainkat leginkább a Balatonon, Siófok közelében vagy külföldön, szélbiztos, tanulásra megfelelő tengerparti helyeken tartjuk. Folyamatosan tervezünk közeli, külföldi 3-4 napos tanfolyamokat is, de hosszabb utazással egybekötött tanfolyamaink is lesznek, de ezek áráról tőlünk tudsz majd érdeklődni. A legnépszerübb külföldi túránk az augusztus végi görögországi, Rodosz 1 illetve 2 hetes utazás, melyen általában rengeteg kezdő tanuló tart velünk. Nem csak nyáron, hanem az év egészében vannak távolabbi kite túrák, melyek keretében tartunk oktatásokat is, illetve a helyszíni kite iskolába be lehet iratkozni igény esetén. A távolabbi külföldi utazások, tanfolyamok időpontjai általában az utazások előtt 2-3 hónappal derülnek ki.

Az eddigi túráinkról itt találhatsz képeket.

Tanfolyamok vizen:

A vízi tanfolyamainkat vagy a Balatonon Siófok közelében vagy külföldön, szélbiztos, tanulásra megfelelő tengerparti helyeken tartjuk. A 2017-es szezontól a vízi oktatás a Balatonon nem egy helyszínen fog megvalósulni, hanem előzetes egyeztetés után a széliránytól függően határozzuk meg a helyszínt. Erről emailben és sms-ben kaptok a szél érkezte előtt információt, valamint a kiteline oldalon lesz jelezve az oktatás infóknál. Az oktatások 20 fok les körüli vízhőmérséklet felett lesznek megtartva kezdődnek a Balatonon. A tanfolyam ideje alatt az összes a tanuláshoz szükséges eszközt biztosítjuk, ezek használatát a tanfolyam díja tartalmazza. A tanfolyamra csak fürdőruhát és törülközőt kell hozni. (Aki esetleg saját neoprén ruhával rendelkezik, kérjük hozza magával!)

Oktatás és gyakorlás külföldön!

Folyamatosan szervezünk túrákat, tanfolyamokat külföldre is, így velünk tarthatsz pl. Görögországba, Olaszországba vagy Egyiptomba, de egyéb érdekes helyekre is, ahol szintén nyílhat lehetőség a kiteszörf sport megtanulására. Az itthon elkezdett tanfolyamok kinti folytatására is lehetőség van az aktuális külföldi oktatási felár befizetésével!

Bizonyos szint elérése után (önálló, biztonságos ernyőkezelés) lehetőség nyílik különböző ernyők és deszkák kipróbálására, amelyeket kedvezményesen megvásárolhatsz, vagy a továbbiakban bérelhetsz is tőlünk. Amennyiben felszerelést vásárolsz nálunk, azt a későbbiekben egy újabb vásárlás esetén beszámítjuk! A felszerelés vásárlásért további 2 óra ingyenes oktatási órát tudunk biztosítani, szintén páros oktatási formában.

A PRIVÁT OKTATÁS előnyei, illetve körülményei:

  • Az oktató csakis rád figyel veled foglalkozik, így hatékonyabb a tanulási folyamat
  • A tanuló kap egy fejhalgatót, melyeken azonnali információt osztunk meg gyakorlás közben a oktatótól
  • Nem kell más tanulókhoz alkalmazkodni sem a tanfolyam közben, sem az időpont kiválasztásánál

Árak:

Minden nálunk komplett új felszerelést vásárló két óra ingyenes egyéni kiteoktatást kap ajándékba!!! (RRD trapéz, bár, deszka és ernyő)

– Egyéni oktatás kiteoktatóval a vízben: 20 000 Ft/óra/fő (Párban 15 000 Ft/óra/fő) Az egyéni oktatás időtartama a tanuló igényeitől függ megbeszélés alapján.

– Saját felszereléssel való kiteozás és walkie talkie-val való oktatás a partról, kiteenyő fel és levétel: 15 000 Ft/nap/fő

– Saját felszereléssel való kiteozás, kiteernyő fel és levétel: 5 000 Ft/nap/fő

– Teljes kitefelszerelés bérlés és walkie talkie-val való oktatás a partról, kiternyő fel és levétel: 25 000 Ft/nap/fő

– Teljes kitefelszerelés bérlés kiternyő fel és levétel: 20 000 Ft/nap/fő

Neoprén ruhát opcionálisan tudunk biztosítani a készletünk erejéig külön kérésre.

Elérhetőségeink:

Ha tanfolyamra jelentkeztek, vagy bármilyen kérdésetek van, írjatok erre az e-mail címre: info@kiteline.hu Hívhattok is minket a 06-70-453-2454-es telefonszámon.

Like-oljatok a Facebook oldalunkon. www.facebook.com/kiteline.hu

Felszerelésekkel kapcsolatban keressétek fel a www.kiteline.hu/kiteline/webshop oldalunkat, melyen az új és használt kite-ok egyaránt megtalálhatóak minden kiegészítővel egész évben, rendszeresen kiegészülve aktuális ajánlatokkal!

Reméljük, Te is kedvet kaptál a kiteszörfözéshez és mihamarabb találkozunk a parton!

Oktatás információ:

+36704532414

+36704532454
info@kiteline.hu

IKO Kitesurf instructor level 2 (licence nr: 2271)

Ha valakinek bármilyen kérdése van, az bátran keressen meg minket email-en vagy telefonon!

A kitesurf oktatás az alábbi szintekből áll:

1. szint Alapvető elméleti ismeretek, Gyakorlás 2 és 4 zsinóros ernyővel(2 – 4 óra)

Level 1A– alapvető általános információk a Kiteszörfel kapcsolatosan
– alapvető biztonsági információk
– az ideális helyszin meghatározása a lehetséges veszélyek felismerése
– a felszerelés kezelése a parton (felfújható részek; zsinórok kezelése és rendbentartása)
– a zsinórok kitehoz való csatlakoztatása
– a szélirány meghatározása
– a biztonsági rendszerek működésének megértése 2 zsinóros ernyőnél a bar eldobása
– négy zsinóros ernyő összeszerelése (felriggelése)
– a kite irányítása trapéz használata nélkül

Level 1B

– a kite elindítása és landolása a szélablak szélén aszisztens közremuködésével
– a kite húzózónában való irányítása gyenge szélben
– a zsinórok kicsavarása a bar elengedése nélkül (a tanuló az ernyővel a feje felett a bar
fogásával körbefordul) – hely és irányváltoztatás repülő ernyővel a fej felett

Level 1C

– az ernyő reptetés elötti teljes ellenörzése önállóan végrehajtva
– a felszerelés ellenörzése és beállítása önállóan reptetés közben
– a szél ablak kifejezéseinek ismerése (a szél ablak szélei, neutrális és húzó zóna, 9, 12, 3 óra ernyő helyzetek)
– nemzetközi kommunikációs jelek megismerése (feladás, leadás, veszély … stb.)

Level 1D

– a trapéz használata és funkciója
– a leash (póráz) használata és jelentősége
– az ernyo önálló landolás és nyugalmi helyzetbe rendezése
– a test vontatása (body dragging) trapéz használatával
– az erőszabályzó (depower) rendszer megismerése
– a biztonsági rendszerek használatának megértése

Level 1E

– a biztonsági kioldó rendszer használata mely az ernyő erejét elveszi vészhelyzetben
– az ernyő egy kézzel való iranyítása
– on-shore (partra fújó) szélben önálló kite indítás
– az ernyő újraindítása a vízből
– a zsinórok vízben való felcsavarása és visszatérés a partra
– az ernyő erejénk hatékony szabalyozása középső zsinór beakasztásával
– a tanuló tudatában van a középső zsinór biztonsági kioldó rendszerének használatát illetően és tudja mikor kell használni
– az ernyő önálló landolása
– a felszerelés összeszerelése

2. szint – gyakorlás vízben (6 – 8 hours)

Level 2F– Feladást követően biztonságos vizbe jutás és vizből való kijövetel repülő ernyővel, majd az ernyő biztonságos leadása segítőnek.
– “vészhelyzet szimuláció”, a biztonsági kioldó rendszer használata (az ernyo iránytása a széllel szembe nézve!)
– “vészhelyzet szimuláció”, a középső zsinór biztonsági kioldó rendszerének használata
– az ernyő vízbő indítása és újraindítása
– hátszélben a test vontatása (body dragging) az ernyővel vízben
– hátszélben a test vontatása közben irány váltás
– a bar elengedése és visszafogása
– az ernyő összeszedése a vízben

Level 2G

– “body dragging”, a test vontatása a kite ernyovel a húzózónában való nyolcasozással
mindkét irányban;
– térbeli tájékozódás a gyakorló területen (a gyakorlat kezdésének és befelyezésének helye);
– “body dragging”, a test vontatása egy kézzel irányítva az ernyőt
– szembe szélben a test vontatása közben a deszka begyűjtése a vízről
– szembe szélben a test vontatása közben a deszka egy kézzel fogása
– az ernyő erejének szabályozása

Level 2H

– a deszka kezelése, leash használata (amivel a deszka hozzánk van kötve, hogy ne ússzon el), a lábak papucsba helyezése
– folyamatos húzás generálása az ernyő irányításával a deszkával a lábon de vízben ülve
– vízben ülve a deszka felvétele repülő ernyővel
– a vízből indulás szabályainak megismerése

Level 2I

– vízből indulás (water start) mindkét irányba, rövid siklással – a deszka leash egyedüli bekötése
– az első siklások végrehajtása
– szándékos megállás csúszás közben
– Időjárás előrejelzések és a szél megértése
– a szél iránya, ereje és minőségének meghatározása
– a felszerelés megfelelő kiválasztása az időjárási viszonyoknak megfelelően

3. szint – Haladó gyakorlatok

Level 3J– Elsöbbség adási szabályok 1: két kiteos találkozásakor a vízen a “starbord” (siklásban a jobb keze irányában halad) csapáson haladó kitos élvez elsöbbséget, így ő vezeti a kite ernyőt felfelé. A “port rider” (a kite ernyő a bal oldalán helyezkedik el) Ő vezeti a kite ernyőt lefelé a víz felé
– Siklás közben a sebesség szabályozása
– Biztonságos siklás mindkét irányba

Level 3K

– Élezés (krajzolás) a deszka élén csúszás
– siklás közben a haladás irányának változtatásai (fél és háromnegyed szelezés)
– a megfelelő méretű ernyő kiválasztása a körülményekhez
– az ernyő reptetésének módjai, az ernyő erejének szabályozása (a szél ablak elmélete)
– a siklási sebesség kontrollálása, de-power rendszer kezelése (az ernyő húzóerejének szabályozása a bar kitolásával és behúzásával)
– a de-power trim használata

Level 3L

– fél szeles kiteozás (felélezés a szél fele miközben az ernyőt közelebb engedjük a vízhez és így lassítunk)
– háromnegyed szelezés (leejtés háromnegyed szélbe “broad reach” miközben az ernyőt
magasabbra emeljük és így gyorsítunk!
– Siklás közben 180 fokos irány változtatás megállás nélkül
– Önmentés és teljes összecsomagolás a vizben

Level 3M

– twin-tip vagy wake board tipúsú deszka használata
– a siklás irányának váltása (fordulás) vagy directional deszkával való fordulás

Level 3N

– alapvető biztonság az ugrásokkal kapcsolatban
– az első ugrások végrehajtása (siklás közben az ernyo 12 óra irányba vezetése az egyik oldalról, élezéssel)
– Lábujjhegy felöli fordulás

Gyakran ismételt kérdések:

– Az elméleti oktatás mennyi időt vesz igénybe ill. a gyakorlati órákkal párhuzamosan vagy azokat megelőzően zajlik?

Elmélet 1 óra amit a gyakorlat előtt tartunk

-A 10 órás tanfolyam mire elég, elméletileg ezt követően az ember önállóan tudja űzni a sportot?

Ha az önálló alatt azt értjük, hogy oktató nélkül akkor igen. Egyébként a kite elindításához és levételéhez szárazföldön mindig jól jön a segítség, de 10 óra alatt mindent megtanulsz ami a biztonságos, önálló kiteszörfözéshez szükséges.

– Egy kezdő felszerelés körülbelül milyen összegből hozható ki ill. mennyiért bérelhető?

Bérelni komplett felszerelést 8 órára 15 000 Ft,-ért már lehet, azoknak akik már tudnak kiteszörfözni. Vadonat új és használt felszereléseket is tudsz nálunk vásárolni, nagyon széles választékban, komplett szett kb 120-500 eFt között található, évjárattól, használtsági állapottól függően.  Konkrét ajánlatokat az info@kiteline.hu e-mail címen kaphatsz.

– Meddig juthatok el a 10 órás tanfolyam végére?

Ez teljesen személyfüggő, de aki még soha nem űzött vízi vagy szeles sportokat (windsurf, vitorlázás, siklóernyőzés) és deszkás sportokat sem (snowboard, wakeboard) az is megtanul mindent a felszerelésekről, a kiteszörf elméletéről, gyakorlatban tudja az ernyőkezelést, felvételt, leadást, újraindítást vízről, és deszkával már csúszik 15-100 métereket. E mellett tisztában lesz a biztonsági kérdésekkel, de erőnléttől, tapasztalattól függően el lehet jutni akár a krajcolás és a fordulók megtanulásáig is. A legügyesebb tanulónk 1 óra alatt tanult meg folyamatosan csúszni 🙂

Belépés

Elfelejtett jelszó?

Fiók létrehozása?

Pénznem
HUF Magyar forint
EUR euró